Maddi Manevi Tazminat Tutarı Hesaplama

Maddi tazminat tutarı; hukuksuz bir eylemden kaynaklanan maddi zararın karşılanması demektir. Tazminat davasının görüldüğü Mahkemece zararın miktarı, zarar ile haksız eylem arasındaki illiyet bağı, tarafların kusurları vs. gibi hususlar birlikte değerlendirilerek belirlenir. 

Manevi tazminat tutarı ise, hukuka aykırı eylem sebebiyle kişilik hakları ihlal edilen bireyin üzüntü, elem, manevi yıkım ve yıpranması dolayısıyla açılan davalar olup, mahkemece davaya konu olayın  özellikleri, tarafların sosyal -ekonomik durumları, göz önünde bulundurularak Borçlar Kanunu m: 4 gereğince hak ve nefaset kuralları uyarınca belirlenir. Maddi tazminat miktarı hesaplanabilir bir tutar olsa da, manevi tazminat miktarı davaya bakan hakimin takdir yetkisindedir.

Tazminat hukuku ile ilgili daha geniş bilgi için web sitemizde bulunan Tazminat Hukuku sayfamızı inceleyebilirsiniz. 

Ayrıca tüm soru ve sorunlarınızı için iletişim sayfamızda bulunan mail ve telefon numaralarından bizimle paylaşabilir, Avukata sor sayfamıza yazabilir veya 7/24 online Whatsapp hesabımızla bizimle iletişime geçebilirsiniz. Konusunda uzman Avukatlarımız size en kısa sürede bilgi vereceklerdir.

Şimdi Ara
Hemen Sor