Trafik Kazası Tazminat davası ücreti ne kadardır?

 

Trafik kazasından kaynaklanan maddi-manevi tazminat davalarının ücretleri; harçlar, masraflar ve avukatlık ücretleri olmak üzere üç kalemde toplanır. Davanın açılması sırasında mahkeme harçları ile tanık, bilirkişi masrafları, keşif giderleri gibi masraflar mahkeme veznesine peşin olarak ödenir. Talep edilen tazminat miktarı ve/veya istenen deliller ne kadar fazla olursa mahkemeye yatırılacak harç ve masraflar da o kadar yüksek olur. Ortalama bir maliyet hesabı yapmak isterseniz 2023 Harçlar Kanunu Genel Tebliğine göz atabilirsiniz.

Trafik Kazası Davası Avukatlık ücreti ise avukatınızla aranızda yapacağınız anlaşmaya göre belirlenir. Elbette bu ücretlerin bir ortalaması mevcuttur ancak bu ortalama ücret, yaşadığınız ile göre farklılık gösterir. Her ildeki barolar avukatlık ücretlerinin ortalaması için her yılın başında bir tarife yayınlarlar. Trafik kazası avukatınızla imzalayacağınız ücret sözleşmesinde de ilgili tarifedeki rakam ve oranlar esas alınır. Avukatlık ücreti tek seferde ve nakit olarak verilebileceği gibi, avukatınızla yapacağınız ücret sözleşmesine göre bölüm bölüm taksitler şeklinde de verilebilir.

Detaylı bilgi için web sitemizde bulunan iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilir, whatsapp hattımızdan yazabilir veya avukata sor kısmına ücretsi sorularınızı yazabilirsiniz. Konusunda uzman avukatlarımız en kısa sürede sorularınızı cevaplayacaklardır.

Trafik kazası dava süreci ve tazminatları ile ilgil daha geniş bilgi için; Trafik Kazası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Şimdi Ara
Hemen Sor