Antalya Boşanma avukatı 2022 yılı ücret tarifesi ve mahkeme masrafları ne kadardır?

Antalya boşanma avukat ücreti temelde;  Mahkeme harçları, masraflar ve avukatlık ücreti olarak 3'e ayrılmaktadır. Mahkeme harç ve masrafları davanın başında davacı tarafından yatırılması gerekmekte olup, talepler ve deliller her davada farklı olacağı için mahkeme harç ve masrafları da bu oranda değişkenlik gösterecektir. Masraflar veya avukatlık ücreti boşanma davasının çekişmeli veya anlaşmalı boşanma davalarında farklılık göstermektedir. Zira, çekişmeli boşanma davalarında; bilirkişi incelemesi, keşif, tanıkların sayısı, yazılacak müzekkereler, gibi deliler masraf ve harçların miktarının azalmasına veya artmasına sebep olacaktır. 

Mahkeme harçları ve masrafları dışında boşanma davalarında avukatlık ücreti, boşanma avukatı ile yapacağınız anlaşmaya bağlıdır. Her ilin barosu ortalama bir ücret belirlemiş olup, bu hususta Antalya Boşanma avukatı olarak büromuzla iletişime geçebilirsiniz.

Boşanma davasına bakacak olan avukatlar tarafından, 3 Eylül 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanmış olan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde belirtilen 9200 TL tutarında ücretin altında olmamak kaydıyla davanın zorluğuna ve müvekkil ile karşı tarafın anlaşabilme paydasına göre bir ücret tayin edilmektedir. Bu ücretin altında avukatlık ücreti almak bir avukat için disiplin suçudur ve yaptırımla sonuçlanabilir. Boşanma davaları için asgari ücret olarak belirlenmiş olan bu rakam taban asgari tutar olup çoğunlukla yalnızca mal paylaşımsız anlaşmalı boşanma davaları için teklif edilmektedir.

?3 Eylül 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanmak suretiyle açıklanmış olan asgari ücret tarifesine göre:

  • Boşanma davasının çekişmeli veya anlaşmalı boşanma davası olup olmadığına bakılmaksızın, tüm boşanma davaları için 9.200 Türk Lirasının altında ücret alınamaz. Bu tutara mahkeme masrafları dahil değildir.

?Antalya Barosu tarafından 2022 yılı için yayınlanan Avukat ücret tarifesinde:

  • 2022 yılı çekişmeli boşanma davası avukatlık ücreti 19.000 Türk Lirasıdır. + dava değerinin %10

  • 2022 yılı anlaşmalı boşanma davası avukatlık ücreti: 11.400 Türk Lirasıdır. + dava değerinin %10

  •  olarak belirlenmiş olup bu ücretlendirmeye masraflar dahil değildir.

 Boşanma davası için avukatlık ücretini tek seferde peşin olarak ödenebileceği gibi, avukatınızla imzalayacağınız avukatlık ücret sözleşmesi uyarınca belirlenen miktarı taksitler halinde de ödemeniz mümkündür.  

 

Şimdi Ara
Hemen Sor