Tahliye Taahhütnamesi nedir, nasıl geçerli olur, Kiracı ne kadar sürede tahliye edillir?

Tahliye taahhütnamesi; 

Kiracının, kiraladığı taşınmaz mülkü belirli bir tarihte kiralayana terk edeceğine dair verdiği yazılı beyan ve belgedir.

Tahliye taahhütnamesinin geçerli olabilmesi için; yazılı olması, kiracının hür iradesi ile alınmış olması ve kira sözleşmesinin imzalanması, kiralanan taşınmazın  kiracıya tesliminden sonra imzalanmış olması gerekmektedir.

Kira sözleşmesinden önce veya aynı gün imzalanan, bizzat kiralayan tarafından imzlanmamış tahliye taahhütnamesi güncel uygulamalara göre geçersizdir.

Kiralayan taahhüt tarihi geldiğinde 1 ay içerisinde taşınmazın terk etmek zorundadır. Aksi durumda Tahliye taahhüdünü yerine getirmemesi nedeniyle kiracı aleyhine  icra takibi vaya dava açılabilir. Ancak bahse konu hukuki işlemlerin başvuru süresi taahüdün bitim tarihinden itibaren 30 gündür.Bu süre zarfında başvuru yapılmaması halnde taahhütname hukuksal değerini kaybeder. Hukuki şartların yerine getirilmesinin ardından takip veya dava açılması halinde kısa süre içerisinde tahliye gerçekleştirilebilir.

Tahliye taahütnamesi, kira sözleşmesi ve Gayrimenkul ile ilgili tüm hukuki işlemlerinizde Antalya'da bulunan Birbilen Hukuk Bürosu olarak avukatlık, hukuki destek ve danışmanlık vermekteyiz. İletişim numaralarımızdan, mail adreslerinden bize ulaşabilir veya online Whatsapp hesabımızdan 7/24 bizimle iletişime geçebilrsiniz.

 

Şimdi Ara
Hemen Sor