Trafik kazalarında manevi tazminat nasıl belirlenir?

Ölümlü veya yaralamalı trafik kazaları nedeniyle açılan tazminat davalarında mahkemece hükmedilen manevi tazminat tutarı, hak ve nefaset kuralları çerçevesinde tarafların sosyal ekonomik durumları, olayın özellikleri, oluşan mağduriyetin ağırlığı gibi hususlar değerlendirilerek belirlenir.

Burada belirlenen manevi tazminatın tutarı, meydana gelen olay sebebiyle çekilen ıstırap, acı ve elem karşılığı olarak bu acının bir nebze giderilmesi amacıyla mahkemece takdir edilir.

Antalya’da bulunan Birbilen Avukatlık Bürosu, trafik kazasından kaynaklanan ceza davalarının takibi, trafik kazası sebebiyle açılacak maddi-manevi tazminat davaları gibi tüm hukuki uyuşmazlıkların çözümü ve davaların takibi ile ilgili, gerek bu alandaki tecrübesi, gerekse söz konusu davalarda tazminat ve alacak hesaplamalarına dair alınan Bilirkişilik eğitimleri ile  Antalya Trafik Kazası Avukatı olarak, trafik kazası hukuku alanındaki tüm hukuki işlemler ve sorunların çözümü noktasında danışmanlık ve avukatlık hizmeti vermekteyiz.

Trafik kazası ile ilgili hukuki detaylar için tıklayınız.

İletişim sayfamızdan bizi arayabilir, mail atabilir, Avukata Sor bölümüne yazabilir veya direk online Whatsapp hattımızdan ulaşabilirsiniz.

Şimdi Ara
Hemen Sor