Elon Musk, Twitter'ı satın aldığını Twitter hesabından açıkladı.

Elon Musk, Twitter'ı satın aldığını Twitter hesabından açıkladı.

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Twitter'ı satın aldığını açıkladı. Elon Musk satınalma açıklamasını kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile duyurdu.

Musk Twitter'daki paylaşımında firmayı satın alma nedeninin para değil insanlığa yardım olduğunu belirtti. Ayrıca Twitter hesabındaki açıklama kısmını değiştiren Musk buraya "Chief twit" (Twitter şefi) ifadesini yazdı.

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, Twitter'ı satın aldığını açıkladı. Elon Musk, şahsi Twitter hesabından "Sevgili Twitter Reklamverenleri" başlıklı bir paylaşım yaptı.

Paylaşımda, Twitter'ı satın alma sebebine ve reklamlarla ilgili ne düşündüğüne dair çok sayıda spekülasyonun olduğuna dikkat çeken Musk, bunların çoğunun yanlış olduğunu belirtti.

Musk, geleneksel medyanın, maddi getiri beklentisiyle kutuplaşmayı körüklediğini ancak bunu yaparken diyalog şansını kaçırdığını ifade etti.

Twitter hesabındaki açıklama kısmını değiştiren Musk buraya 'Chief twit' (Twitter şefi) ifadesini yazdı.

Musk yaptığı açıklamalarda Twitter'ı insanlığın iyiliği için satın aldığını duyurdu. Musk tweetinde "Twitter'ı satın almak için kişisel niyetimi söylemek istedim. Neden satın almak istediğim konusunda uzun süredir spekülasyonlar vardı ve bunların çoğu yanlıştı" ifadelerini kullandı.

Tesla CEO'su Musk, para kazanma hırsı, tıklanma arzusu gibi etmenler nedeniyle bir kutuplaşma başladığını ifade etti. Satın almanın arkasındaki sebebin bunlar olduğunu ve bireysel bir kazanç hedeflemediğini duyurdu. Twitter‘ın en aktif reklam mecrası olduğuna dikkat çeken Tesla CEO'su, platformun kuralları dahilinde tüm reklamcılarla iş yapabileceğini de duyurdu. Kendisine inanan insanlara teşekkür eden Musk işten çıkarmalarla ilgili net bir açıklamada bulunmadı. Platformun geleceği ile ilgili spekülasyonlar sürmeye devam ederken bazı raporlar platformun paralı olabileceğini duyurmuştu. Ancak Musk kişisel bir gelir hedeflemediğini açıkça belirtti.

SATINALMA İÇİN 13 MİLYAR DOLAR FİNANSMAN KREDİSİ

ABD basınında yer alan haberlerde, Musk'ın sosyal medya platformunu satın alma işlemi için yaklaşık 13 milyar dolarlık finansmanı sağlayan bankaların kredi anlaşmasına son şeklini vermeye hazırlandığını bildirilmişti.

TWİTTER HİSSELERİNDE  YÜKSELİŞ

Twitter hisseleri bu haberin ardından 53,18 dolara kadar yükselerek Musk'ın 54,20 dolarlık alım fiyatına yaklaşmıştı.

Musk, Nisan ayında Twitter’a hisse başına 54,20 dolar fiyat vermişti ve bu da toplam 44 milyar dolarlık bir satış anlamına geliyordu.

Musk Temmuz ayında, platformdaki bot hesapların Twitter’ın iddia ettiğinden fazla olduğuna yönelik kaygılarını gerekçe göstererek satın alma anlaşmasını feshettiğini açıklamıştı.

Şirketin piyasa değeri yüzde 6 azalmış, Twitter hem suçlamaları reddetmiş hem de satış anlaşmasını tamamlaması için Musk'ı mahkemeye vermişti.

Taraflar daha sonra anlaşmaya varmışlardı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

F5Haber

Şimdi Ara
Hemen Sor