Fransa parlamentosunda ırkçılık. aşırı sağcılardan, siyahi milletvekiline ırkçı söylem.

Fransa parlamentosunda ırkçılık. aşırı sağcılardan, siyahi milletvekiline ırkçı söylem.

Fransa Meclisinde aşırı sağcı milletvekili Gregoire de Fournas, siyahi milletvekili Carlos Bilongo nun göçmenlerle ilgili konuşmasını keserek, Afrika'ya dönsün diye bağırdı. 

Fransa Ulusal Meclis’inde düzenlenen oturumda bir anda tansiyon yükseldi.

Sol kanattaki Fransa Boyun Eğmeyen Partisinin (LFI) siyahi milletvekili Carlos Martens Bilongo mecliste yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşu SOS Mediterranee tarafından kurtarılan ve günlerdir Akdeniz'de mahsur kalan 234 göçmen için inebilecekleri bir liman bulma konusunda yardım talebini gündeme getirdi.

Aşırı sağcı vekil Gregoire'den  ırkçı söylem

Bilango’nun konuşmasına devam ettiği sırada aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi (RN) milletvekili Gregoire de Fournas, “Afrika’ya dönsün” diye bağırdı.

Diğer milletvekillerinin tepkileri nedeniyle tansiyonun yükselmesi sonucu Ulusal Meclis Başkanı Yael Braun Pivet oturuma ara verdi.

Daha sonra Braun-Pivet gerekli yaptırımların Meclis Bürosunda ele alınmasına karar vererek oturumu sonlandırdı.

Bilongo "Bugün Ulusal Meclis'te böyle bir hakarete uğrayacağımı düşünmemiştim" dedi.

Bilongo, olayın ardından yaptığı açıklamada, “Bugün bazı insanlar bir kez daha ten rengimi tartışmanın merkezine koyuyor. Ben Fransa'da doğdum ve bir Fransız milletvekiliyim. Bugün Ulusal Meclis'te böyle bir hakarete uğrayacağımı düşünmemiştim” ifadelerini kullandı.

Bilongo, De Fournas’ın sözlerinin "utanç verici" olduğunu kaydetti.

İHA'nın aktardığına göre De Fournas ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sözlerinin Carlos Martens Bilongo'nun kendisini değil, deniz yoluyla Avrupa'ya ulaşmaya çalışan göçmenlere olduğunu belirterek, “Sözlerim meslektaşım için değildi” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ensonhaber.com

Şimdi Ara
Hemen Sor