Antalya'da akrabasını sosyal medya paylaşımı sebebiyle öldüren sanığa müebbet cezası.

Antalya'da akrabasını sosyal medya paylaşımı sebebiyle öldüren sanığa müebbet cezası.

Antalya'da sosyal medya paylaşımları sebebiyle tartıştığı ve aracıyla evinin önüne gelen akrabasını, balkonda pompalı tüfekle vurarak öldüren sanığa kasten adam öldürme suçundan, indirimsiz ömür boyu hapse mahkum edildi.

20 Ekim 2021'de Antalya'nın Kepez ilçesi Altınova Orta Mahallesinde meydana gelen olayda, Apartmanın 2'nci katındaki dairede oturan Yiğit Ahmet Acar ile uzaktan akrabası Erdoğan Öztürk, sosyal medya paylaşımları nedeniyle tartıştı. Tartışma üzerine Erdoğan Öztürk, 07 YTP 07 plakalı otomobiliyle Acar'ın evinin önüne geldi. Öztürk ile Acar, evin önünde de tartışmaya devam etti. Yiğit Ahmet Acar, 2'nci kattaki evinin balkonuna çıkarak, 30 metreden pompalı tüfekle Öztürk'ün bulunduğu araca ateş açtı.

Pompalı tüfekle vurulan Öztürk hayatını kaybetti

Tüfekten çıkan saçmalar, Öztürk'e isabet etti. İhbarla olay yerine gelen sağlık ekibi, Öztürk'ün yaşamını yitirdiğini belirledi. Gözaltına alınan Yiğit Ahmet Acar tutuklandı.

Öztürk'ün annesi: Adalete güveniyorum

4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Yiğit Ahmet Acar katılırken, taraf avukatları ve mağdur yakınları da salonda hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenen H.E., "Önümden beyaz otomobil geçti. Arabada bulunan kişi ağır küfürler etti. Silah patladı sonra bir silah daha patladı. Arabadaki kişinin kim olduğunu görmedim" dedi.

Tanığın dinlenmesinin ardından Erdoğan Öztürk'ün annesi Ü.A., "Adalete güveniyorum" dedi.

Son sözü "Pişmanım" oldu

Son sözü sorulan sanık Yiğit Ahmet Acar ise "Olayın bu dereceye gelmesini istemezdim. Pişmanım" dedi.

Müebbet hapis verildi, indirim uygulanmadı

Mahkeme heyeti, sanık Yiğit Ahmet Acar’a 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığa haksız tahrik indirimi uygulanmadı.

Duruşma sonrası açıklama yapan ailenin avukatı Ahmet Onaran, "Adalet tecelli etmiştir. Müteveffa hiçbir sebep olmaksızın sanık tarafından 2 el ateş edilmek sureti ile öldürülmüştür. Dosya kapsamı bir bütün halinde değerlendirildiğinden dolayı mahkemece hiçbir takdiri indirim nedeni uygulanmamıştır. Kanunlarımızı cesaretli bir şekilde uygulayan, adaletin ve hakkaniyetin ışığında karar veren hakim meslektaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ensonhaber.com

Şimdi Ara
Hemen Sor