Başkan Erdoğan yeni kararları açıkladı! Kira müjdesi ve 4 günlük kısıtlama kararı...

Başkan Erdoğan yeni kararları açıkladı! Kira müjdesi ve 4 günlük kısıtlama kararı...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Erdoğan başkanlığında toplandı. Başkan Erdoğan, 4 saat süren toplantının ardından kısıtlamalar ve kira müjdesi olmak üzere milyonlarca kişinin merakla beklediği kararları açıkladı. Yılbaşında kısıtlama 31 Aralık Perşembe saat 21'den 4 Ocak saat 5'e kadar kesintisiz uygulanacak. Erdoğan, esnafa verilecek kira ve nakit desteğiyle ilgili ise önemli müjdeler verdi.

BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLADI: İŞTE ALINAN KARARLAR;

Yıl sonuna kadar yüzde yirmiden yüzde ona indirdiğimiz gaymenkul kiralarındaki stopaj oranını 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz. Benzer şekilde yüzde on sekizden yüzde sekize indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranınıda 1 Haziran'a kadar yüz de sekiz olarakn uygulamaya devam edeceğiz. Birçok sektörde yaptığımız KDV indiriminde de 1 Haziran'â kadar uzatmaya gitti.

%18'den %8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetindeki KDV oranını, 1 Haziran'a kadar uygulamaya devam edeceğiz.

Birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin sürelerinin de 1 Hazrin'a uzatıma gittik.

806 bin vatandaşımız ile kısıtlamalar ile salgından doğrudan etkilenen 432 bin 567 esnafımız bulunuyor. Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişi olan bu kesime 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapacağız.

İş yeri kira olan esnafımıza yine 3 ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız.

Önümüzdeki 3 aylık süreçte esnafımıza toplam 5 milyarlık destek sağlamayı hedefliyoruz.

4 GÜN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Sokağa çıkma sınırlaması, 31 Aralık perşembe saat 21'den 4 Ocak saat 5'e kadar kesintisiz uygulanacaktır. Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının kadrolarına göre vazife malüllüğü ya da meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlandırılması sağlanacak. ''Cumhurbaşkanı olarak salgın sürecinin yönetimin görev alan kurumlarımızın tüm çalışmalarını takip ediyorum.''

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

haber7.com/

 

Şimdi Ara
Hemen Sor