Güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlandı, dava açtı, kazandı.

Güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlandı, dava açtı, kazandı.

Güvenlik soruşturması kardeşi hakkındaki bilgilere dayanılarak verilen olumsuz rapor için, İzmir 5. İdare Mahkemesi'ne  açtığı davada mahkeme davacı lehine karar verdi.

Bir üniversite hastanesine, sözleşmeli fizyoterapist olarak atanan bir aday, kendisiyle ilgili olarak olumsuz bir bilgiye rastlanmamasına rağmen, abisiyle ilgili istihbari nitelikteki bilgiler gerekçe gösterilerek, güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlandırılmıştır.

Açılan davada, mahkeme sözleşmeli fizyoterapist'in lehine karar vermiştir.

Sözleşmeli fizyoterapistin avukatı Berkay Ş. ve Ramazan Sertan S. yaptığı açıklamada; müvekkilinin göreve başlamamasının gerekçesinin açıklanmadığını, sicilinin temiz olduğunu, hakkında mahkumiyet hükmü veya taraf olduğu bir derdest bir yargılama bulunmadığını, işlemden 3 ay önce başka bir idare tarafından yapılan güvenlik soruşturmasında problem çıkmadığını, geçen sürede neyin değiştiğinin idarece açıklanması gerektiğini, mesleki birikiminin devlet memurluğu için fazlasıyla yeterli olduğunu belirtti.

Avukatlar ayrıca, uygulamanın hiçbir kriteri belli olmayan, soyut ve keyfiyete müsait şekilde tesis edildiğini ifade ederken usul ve yasaya aykırı bir durum oluştuğunu belirterek İzmir 5'inci İdare Mahkemesi'den yürütmenin durdurulması talebinde bulunduklarını vurguladı.

Mahkeme kararı oybirliğiyle aldı. Şimdi idare 7 gün içinde, İzmir Bölge İdare Mahkemesi'nce itiraz edecek ve BİM'in kararı sonrasında karar kesinleşecek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

memurlar.net

Şimdi Ara
Hemen Sor