İnfaz koruma memurlarını taşıyan otobüse Bombalı saldırı. Bursa'da Terör şüphesi

İnfaz koruma memurlarını taşıyan otobüse Bombalı saldırı. Bursa'da Terör şüphesi

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse bombalı saldırı düzenlendi. Olayda ilk belirlemelere göre 1 personel şehit oldu. Patlamanın ardından Bursa'ya giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olay yerinde incelemelerde bulundu. Bakan Soylu, "İnfaz koruma memurlarımızı taşıyan cezaevi aracına Bursa Mudanya Yolu'nda direğin dibine yerleştirilmiş EYP ile saldırı gerçekleşti. Bu terör eylemini gerçekleştirenlerle ilgili savcılık, valilik koordinasyonumuzda emniyet teşkilatımız gerekli çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Yakın bir zamanda failler ele geçecektir" dedi. Bakan Bozdağ da, "İlk elde edilen verilen bu saldırının bir terör saldırısı olduğunu gösteriyor. Hem güvenlik güçlerimiz hem adli birimler gerekli tahkikatı enine boyuna yapıyorlar." dedi. Öte yandan patlama anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, saat 07.30 sıralarında Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Cezaevinde görevli infaz koruma memurlarının servisinin geçişi sırasında bombalı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 1 personel şehit oldu, 7 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere götürülürken, araç bir akaryakıt istasyonuna çekildi.

SALDIRIDA ŞEHİT OLAN MEMURUN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Saldırıda 36 yaşındaki Cengiz Yiğit şehit oldu. 1986 Ağrı Hamur doğumlu, 3 çocuk babası Cengiz Yiğit, 2009 yılında Van'da işçi olarak göreve başladı. 2011'de gardiyan olan Cengiz Yiğit, ağustos ayında Gemlik Denetimli Serbestliğe tayin olmuş, pandemi nedeniyle de geçici görevle E Tipi Cezaevi'nde çalışıyordu.

 

 

 

 

Hürriyet.com

Şimdi Ara
Hemen Sor