Ölümlü trafik kazasında sürücü beraat etti, köpekler asli etken kabul edildi.

Ölümlü trafik kazasında sürücü beraat etti, köpekler asli etken kabul edildi.

Isparta'da yürürken duyduğu köpek sesinden korkup, yola fırlayan üniversiteli Rabia’ya çarpıp yaşamını yitirmesine neden olan sürücü, beraat etti. Mahkeme heyeti genç kızı tali kusurlu, başıboş köpeklerin saldırısını ise asli etken kabul etti.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Psikoloji Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rabia Kallı, geçen yıl 5 Mart akşamı, arkadaşı Hilal Topçu ile İstanbul Caddesi'nde yurda doğru yürürken, köpek sesi duyunca korkup yola fırladı.

Ahmet Y.'nin kullandığı hafif ticari araç ise 20 yaşındaki Kallı'ya çarptı. 

Ağır yaralanan Kallı, sağlık ekibinin müdahalesinin ardından SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü. Buradaki müdahale sonrası yoğun bakıma alınan Rabia Kallı, tedavisinin 7'nci gününde yaşamını yitirdi.

Rabia'ya çarpan sürücü için 6 yıla kadar hapsi istendi

Yürütülen soruşturma kapsamında Ahmet Y. hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçlamasıyla 6 yıla kadar hapis istemiyle Isparta 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Adli Tıp raporu: Asli etken köpekler dedi

Trafik Kazasına ilişkin Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nin verdiği raporda; Rabia Kallı'nın “tali kusurlu”, korkmasına neden olan başıboş köpeklerin saldırısının “asli etken”, sürücü Ahmet Y.'nin de “kusursuz” olduğu belirtildi.

Rabia Kallı'nın Ailesi'nin avukatları ise rapora itiraz etti.

Mahkeme yeni rapor talebini reddeddi. 

Hazırlık soruşturması kapsamında alınan raporda Rabia Kallı'nın “asli kusurlu”, sürücü Ahmet Y.'nin hız yaptığı için “tali kusurlu” bulunduğunu ve her 2 raporun birbiriyle çeliştiğini kaydeden avukatlar, haziranda görülen duruşmada Adli Tıp Kurumu Üst Kurulu'ndan yeni rapor alınması talebinde bulundu.

Hakim ise bu talebi reddedip, duruşmayı erteledi.

Ölüme sebebiyet veren sürücü beraat etti 

Davanın dün görülen karar duruşmasında hakim, tarafların avukatlarına rapor hakkındaki görüşlerini sordu. Davacı vekili, raporu kabul etmediklerini belirterek, olay yerinde keşif yapılması talebinde bulundu. Hakim, raporlar doğrultusunda sanık Ahmet Y.'nin üzerine atılı suçtan beraatine karar verdi.

Isparta Belediyesi'ne dava açılacak

Kallı Ailesi'nin avukatı Ferhat Taşbinar, duruşma sonrası yaptığı yazılı açıklamada, karara itiraz edeceklerini belirtti.

Sokak köpeklerine yeterli önlem almadığı gerekçesiyle Isparta Belediyesi aleyhine dava açacaklarını kaydeden Taşbinar,

“Bundan sonraki süreçte öncelikle mahkeme kararına itiraz edip dosyanın Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderilmesini ve üst mahkemece kararın incelenmesini sağlayacağız. Ayrıca önceki açıklamalarımızda belediyeye karşı dava yoluna gideceğimizi söylemiştik. Şu ana kadar dava açmadık, çünkü mahkemenin kararını beklemiştik. Mahkemece de dosyada karar verildiği için belediye ve ilgili kuruluşlara karşı öncelikle başvuru sürecimizi tamamlayıp dava yoluna da gideceğiz.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ensonhaber.com

 

Şimdi Ara
Hemen Sor