Sözleşmeye  uymayan müteahhide 120 bin TL tazminata hükmedildi.

Sözleşmeye uymayan müteahhide 120 bin TL tazminata hükmedildi.

Noter huzurunda yapılan sözleşmeye uymayarak, evi 13 metrekare eksik teslim eden firmaya karşı dava açan avukat, taşınmaz satın alan tüketiciler açısından önemli bir karara imza attı.

Eksik metrekare ve geç teslim nedeniyle açılan tazminat davasında, İstanbul Tüketici Mahkemesi, 34.94 metrekare yerine, 21.25 metrekare taşınmaz teslim eden müteahhitlik firmasına, taşınmazın ayıpsız piyasa değerinin, ayıplı piyasa rayiç değerine oranlaması ile tespit edilen nisbi medot yöntemine göre 120.000 TL ödenmesine karar verdi.

DAİREYİ MAKETTEN SATIN ALDI

Avukat Gülbeyaz Karadeniz, İstanbul'un bir çok semtinde siteler yapan firmadan, maketten beğenerek, 1+1 taşınmaz satın aldı. Sözleşmeye göre, brüt 53.10 metrekare, net 34.94 metrekare olması gereken taşınmazın, kendisine teslim edildikten bir süre sonra daha küçük olduğunu fark eden Karadeniz, durumu Müteahhitlik firmasına bildirerek, değer kaybından doğan zararını talep etti. Firma, söz konusu taşınmazda ölçüm yaparak dairede eksiklik olmadığını iddia etti.

TAZMİNAT TALEP ETTİ

Bunun üzerine firmaya dava açan avukat Gülbeyaz Karadeniz, taşınmazın, taahhüt edilen tarihte ve taahhüt edilen ölçüde teslim edilmemesinden doğan zararını talep etti.

Bilirkişinin taşınmazın net 34,94 metrekare yerine, net 21.25 metrekare olarak tespit etmesi üzerine mahkeme, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna göre, davacının her iki talebini de kabul ederek firmanın, eksik metrekare nedeniyle 120.000 TL, geç teslim nedeniyle 3.000 TL ödemesine karar verdi. Firma, kararı istinafa taşıdı.

Şimdi Ara
Hemen Sor