Çekişmeli Boşanma Nedir?

Çekişmeli boşanma davası  , boşanma kararı veren tarafların boşanmanın sonuçları ve şartları konusunda anlaşama sağlayamadıkları durumlar olarak adlandırılabilir.

Çocuğun velayeti, nafaka , maddi , manevi tazminat, ziynet eşyaları, mal paylaşımı konularından biri veya birkaçı ile ilgili tarafların anlaşmaya varamadıkları ve taraflar arasında belli bir çekişmenin yaşandığı davalardır.

Çekişmeli Boşanma davaları da TMK’ya göre iki sebeple açılabilir:

  1.  Genel boşanma sebepleri : taraflar arasında yoğun tartışmalar, güven sarsıcı davranışlar, hakaret, şiddet, tehdit, evliliğe ilişkin yükümlülüklerin yerine getirilmemesi gibi sıralanabilir.

  2.  Özel Boşanma sebepleri : Türk Medeni kanunda özel boşanma sebepleri sınırlı sayıda olup, özel boşanma sebeplerine dayalı boşanma davaları;

,Zina (aldatma) nedeniyle boşanma davası,Hayata Kast, Pek Kötü veya Onur Kırıcı Davranış nedenleri ile boşanma davası ,Suç İşleme ve Haysiyetsiz Hayat Sürme sebepleri ile boşanma davası ,Terk Sebebiyle boşanma davası ,Akıl Hastalığı sebebiyle boşanma davası olarak kategorilere ayrılabilir..

Boşanma davaları ile ilgili daha geniş bilgi için web sitemizde bulunan boşanma hukuku sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Ayarıca Boşanma davası ile ilgili aklınıza gelen tüm soruları, Avukata Sor sayfamıza yazabilir., online Whatsapp canlı destek hattından danışabilir veya iletişim sayfamızda bulunan telefon ve mail adreslerinden bizimle temasa geçebilirsiniz.

Şimdi Ara
Hemen Sor