Fransa'da cumhurbaşkanı adayı Zemmour Irkçı ve nefret söylemlerinden mahkum oldu.

Fransa'da cumhurbaşkanı adayı Zemmour Irkçı ve nefret söylemlerinden mahkum oldu.

Fransa'da cumhurbaşkanı seçiminde yarışacak aşırı sağcı aday Eric Zemmour, 2020 yılında refakatçısı olmayan göçmen çocuklara yönelik açıklamalarından dolayı “nefreti kışkırtmak” suçundan 10 bin euro para cezası ödemeye mahkum oldu.

Zemmour’un avukatı Olivier Pardo, bu karara itiraz edip temyiz mahkemesine gideceklerini duyurdu.

Bugün Paris Mahkemesi’nde kararın açıklandığı duruşmaya gelmeyen Zemmour, cezası kesinleşirse ve bu parayı ödemediği takdirde cezaevine girme riski taşıyor.

Zemmour hangi söylemi yüzünden mahkum oldu?

Müslüman ve göçmen karşıtlığıyla bilinen Zemmour, 2020’de yorumcu olarak katıldığı televizyon programında, göçmen çocuklar için, “Onlar hırsız, katil, tecavüzcü. Hepsi bu kadar. Onları geri göndermeliyiz. Bu insanlar bize paraya mal oluyor” ifadesini kullanmıştı. Zemmour, daha önce de ırkçı söylemde bulunmak suçundan mahkum oldu.

Fransa’da son anketler, aşırı sağcı adayın ilk turda yüzde 11 oranında oy alacağını gösteriyor. Fransa’da düzenlenen bir ankete göre seçmenlerin yüzde 62’si ise Zemmour’u “demokrasi için tehlike” olarak görüyor. Seçimler iki turlu olmak üzere, 10 ve 24 Nisan 2022 tarihlerinde yapılacak.

 

Eric Zemmour, le candidat d'extrême droite à l'élection présidentielle en France, a été condamné à payer une amende de 10 000 euros pour "incitation à la haine" pour ses déclarations sur les enfants migrants non accompagnés en 2020.

L'avocat de Zemmour, Olivier Pardo, a annoncé qu'ils allaient faire appel de cette décision et saisir la cour d'appel.

Zemmour, qui ne s'est pas présenté aujourd'hui à l'audience du tribunal de Paris où la décision a été prononcée, risque d'aller en prison si sa peine devient définitive et qu'il ne s'acquitte pas de cette somme.

Pour quel discours Zemmour a-t-il été condamné ?
Connu pour ses opinions anti-musulmanes et anti-immigrés, Zemmour a déclaré dans l'émission télévisée à laquelle il a participé en tant que commentateur en 2020, pour les enfants immigrés, "Ce sont des voleurs, des meurtriers, des violeurs. C'est tout. Nous devons les renvoyer. Ces gens nous coûtent de l'argent », a-t-il déclaré. Zemmour a déjà été reconnu coupable d'avoir tenu des propos racistes.

De récents sondages en France montrent que le candidat d'extrême droite obtiendra 11 % des voix au premier tour. Selon un sondage réalisé en France, 62% des électeurs voient Zemmour comme un "danger pour la démocratie". Les élections se tiendront en deux tours, les 10 et 24 avril 2022.

 

 

 

 

 

euronews.com/

 

Şimdi Ara
Hemen Sor